22 Mart 2009 Pazar

Efes Pilsen ve Ergin Ataman

Türk Basketbolu dendiğinde ilk akla gelen takım Efes Pilsen olmuştur. Kazandığı kupalar, oynadığı final fourlar ile her zaman basketbolseverleri gururlandırmış ve gönlünde ayrı bir yer edinmiştir. Efes Pilsen'in yıllar boyunca başarısının en büyük nedeni istikrarlı bir kulüp olmayı başarmalarındandır. Aydın Örs ile birlikte başlayan başarı için istikrar parolası bugüne kadar 1-2 istisna hariç her zaman Efes Pilsen'i ileri götürmüştür. Bu sene başında Ergin Ataman'ı alarak yine Türk bir koçla istikrarı sağlayarak başarı kazanılacağını göstermiştir Efes. Kısacası; bildiği formülü uygulamaktan kaçınmamıştır.

Ergin Ataman seçimi ise en doğru tercih olmuştur. Siena gibi bir takım, bugün Avrupa Devleri ile baş edebiliyorsa bunun temellerini Ergin Ataman yıllar önce orada atmış ve Siena'ı Avrupa basketbolunda bir marka haline getirmiştir. Efes Pilsen'in markası zaten en üst seviyede ve gerekli olan tek şey sahada oyunculara sözünü geçirebilen ve bugünü düşünürken geleceğinin de planlarını yapabilen bir koçtu. Bunu da Ergin Ataman ile birlikte sağladılar.

Bu yıl özellikle Euroleague de başarı elde edilemese de gelecek yıllara Efes, tüm Türk takımlarından daha aydınlık bakıyor. İyi bir koç, iyi bir staff, iyi oyuncular ve onlara sonuna kadar destek veren kulüp idarecileri. Başarı için formül belli ve bu formül Efes'te devreye girmiş durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder