8 Nisan 2009 Çarşamba

Kalite Kazandı

Daha kalite olan, daha iyi hücum silahları olan North Carolina maçı her daim domine ederek kupaya uzandı. Çekişmeli bir maç olacağına inanıyordum ama North Carolina çok göstermedikleri savunma yüzlerini maç boyunca her zaman sahaya koyunca, kazanmakta zor olmadı. Uzun zamandır kolej takımlarından bu kadar iyi hücum eden başka bir takım görmemiştim. Hakederek aldılar istediklerini. Kaybeden Michigan State ise, koç İzzo'nun basketbol felsefesinin büyüleyici etkisi ile buraya kadar geldiler ama güçleri yetmedi. Özellikle guard Kalin Lucas istediği performansı bir türlü sahaya koyamadı ancak ileride Nba de iyi bir guard olacağının sinyallerini çoktan vermeye başladı...

Gözler de Çizildi, Karizma da!

Bu sıralar yeniden doğmuş gibiyim. 13,5 senedir gözlük kullanıyordum ve geçen hafta Salı günü lazer ameliyatı oldum. Halk diliyle çizdirdim. Hiç ağrı, sızı olmamasına rağmen PC'den, ışıktan falan etkileniyor gözlerim. Bu yüzden bir süre daha çok az yazı yazabileceğim. Sınavlar öncesi risk etmemek lazım gözleri.

Gözler çizildi de çizilen bir de karizma oldu tabi. Nereden çıktı bu diyeceksiniz ama Siena mahvetti beni mahvetti. Maçları da izleyemedim malum nedenlerden dolayı, nete girip baktığımda ise resmen şok oldum. Olmadı be Siena'm, olmadı.

Galatasaraylı bayanların final maçından güzel karelerle görüşmek üzere.

Kısa ayrılık için ise anlayış lütfen. Herşeyin başı sağlık.

5 Nisan 2009 Pazar

Hakedenler Finalde

Hakedenler finalde desek yanlış olmaz heralde. Dün gece 2 maçıda izledim ve Michigan State olsun, North Carolina olsun finale çıkmayı diğer 2 rakibinden çok daha fazla hakettiler. İlk maçta Michigan, taraftarının da desteğini arkasına alarak hep oyunun hakimiyetini elinde tuttu. Ayrıca basketbolda yetenekten daha önemlisi varsa o da mücadeledir cümlesinin hakkını her dakika verdi. Connecticut daha iyi uzunlara ve oyunculara sahip olsa da sertliğe oyun içinde hiç karşılık veremedi ve evlerine dönen taraf oldu.

Günün diğer maçında ise hem mücadele eden, hemde bariz şekilde kadro kalitesi olan North Carolina gülen taraftı. Beklenen çekişme yoktu, bunun da temel nedeni Carolina oyuncularının çok iyi hücum edip, hiçbir zaman Villanova'a savunmada sert durma imkanı tanımamalarındandı.

Sonuçta benim beklediğim 2 takım finale çıktı. Favorim hala North Carolina. Ama çekişmeli bir final maçı izleyeceğimiz de kesin gibi.