22 Mart 2009 Pazar

Barcelona 60 Dakikada Teslim


Avrupa'nın 1 numaralı liginde 27.hafta sona erdi ama son maç sona ermek istemedi bir türlü. Liderlik mücadelesi veren Barcelona, Play-Off'un son biletini kapmak isteyen Ricoh Manresa deplasmanındaydı. İki gün sonra Tau Ceramica ile Final Four için mücadele edecekler ama nedense bu maçı sonuna kadar zorladılar. Orada bakış açısı farklı demek ki ülkemizden. Biz olsak çoktan bırakmıştık maçı. Bir de Tau dün oynadı ama Barcelona bugün. Üstelik deplasmana giden takım Barcelona. İlginç gerçekten. İspanyol basınını takip etmek lazım tepki var mı diye. Sonuç olarak Barcelona 60 dakika, dört uzatma dayandı ama yenilmekten kurtulamadı. Ersan da 18 dakikada potaları döven üçlükleri, yediği 6 blok ve 5 faul ile maça damgasını vurdu.

Ligde Tau lider ve öyle de bitirecek gibi. Zaten Joventut'a acımadılar bu hafta. Joventut da Rubio'nun geç form tutmasının ve Pops'un gidişi sonrası pota altını güçlendirememenin acısını çekiyor. Belki de bunlar görünen sorunlardır. Asıl sorun geçen seneki lokomotifin en önemli parçası Rudy'nin olmamasıdır. Rudy gitti Badalona bitti mi acaba? Yoksa Rubio ben daha büyüğüm diyerek tekrar çıkışa mı geçirecek takımını? Tabi NBA'e gitmezse.

Ligin diğer şampiyonluk adayları bu hafta kazandı. Tek sürpriz Barcelona'dan geldi. Son sıralarda ise heyecan büyüktü. Cajasol Sevilla, Murcia'yı son anlarda Clay Tucker'ın serbest atışları ile devirdi. Rakibinin önüne geçti. Ben de izledim bu maçı. Ligimizin üst düzey maçları kadar heyecanlıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder