25 Mart 2009 Çarşamba

Başlangıç Tau Sürpriziyle


Moskova'da güzel bir maçla başladı Play-Off'lar. Skor düşük gibi dursa da inanılmaz bir mücadele vardı sahada. İki takımın da savunmasının ne denli güçlü olduğunu biliyorduk. Nitekim bu maç da öyle başladı ve ilk periyotta sadece 16 sayı oldu toplamda. CSKA üstünlüğü maçın başında ele geçirdi ve hiç bırakmadı. Bırakılmayan tek şey üstünlük de değildi aslında. Partizanlıların da maçı bırakmaya niyeti yoktu. İnanılmaz mücadele ettiler genç kadrolarına rağmen ama heyecanlarına yenildiler sanırım. Maç boyunca çok basit atışları kaçırdılar ve bir türlü yetişemediler güçlü rakiplerine ve maçı da 56-47 kaybettiler. Maçın yıldızı ise Victor Khryapa idi. Attığı sayılardan çok aldığı ribaund ve faullerle maça damgasını vurdu.

Yeşil-Beyazların mücadelesinde ise beklediğimden yüksek bir skorla karşılaştım. Savunmaları iyi bulmadım açıkçası. Maça damgasını vuran şey ise daha önce Siena'nın maçlarında sık sık karşılaştığım serilerdi. Panathinaikos seri yakalayıp farkı açtı, Siena yetişti. Maç boyunca böyle devam etti. Skor 76-74 olduğunda ise Pana son seriyi yakaladı ve rakibini yere indirdi. Beklediğim gibi pota altını çok iyi kullanan Pana, dışarıdan özellikle eski Efes'li Nicholas'ın basketleriyle ritmini bozmadı. Benim için maçın hareketi ise McIntyre'ın son üçlüğüydü. İddaa'da yaptığım tahmini gerçekleştirince tabi.

Gecenin benim için en renkli maçı İspanya'daydı. Çevremin Barcelona ısrarına rağmen Tau Ceramica'nın maçı kazanacağından neredeyse emindim. Maçın başından itibaren de çizgilerini hiç bozmadan devam ettiler. Barcelona yanaşamadı bile yamacına Tau'nun. Maçın sürprizi ise Pablo Prigioni'ydi. Pepe Sanchez'in yanında her zaman sönük gördüğüm Arjantinli, bu sezonki en müthiş maçını oynayarak galibiyeti getirdi. Gecenin de adamı oldu tüm maçlara göre değerlendirme yaparsam.

Neredeyse garanti gözüyle baktığım maçta ise Real Madrid sen beni nasıl küçümsersin dercesine suratıma bir Osmanlı tokadını yapıştırıyordu ki Kırmızılar izin vermedi buna. İkinci yarıya 9-0'lık seriyle başlamıştı Real ve farklı giden maçı bir anda lehine dönüştürmüştü. Tabi karşılarında kadro olarak üstün bir takım vardı ve maçı kopardı Olympiacos. Şüphesiz maç öncesi analizimizde belirttiğimiz Papaloukas-Vujcic ikilisinin katkısını da görmemiz Olympiacos'un gerçekten birşeyleri istediğinin göstergesi oldu bizim için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder