26 Mart 2009 Perşembe

Samsun'da Bales Krizi


samsun.net sitesinin haberine göre, maaşların ödenmemesi sebebiyle bazı Türk oyuncuların idmana çıkmadığı yazılmıştı, birkaç hafta önce. Aynı sitenin son haberine göre bu kez de Bales idmana çıkmamış ve maaşının ödenmemesi durumunda Ceyhan'a karşı oynamayacakmış.

http://www.samsun.net/haber/alison-bales-noktayi-koydu-4544.html

Bir basketbolsever olarak bu tarz haberler beni üzse de , bir Samsunlu olarak şaşırmaz oldum. Daha önce birinci lige çıkan erkek takımının başına gelenler, TBBL'de harika bir ilk sezon geçiren Samsun Basketbol Kulübü'nün başına gelmez umarım. Ne yazık ki, şehirden bir türlü yeterli sponsor desteği bulunamıyor. Bize de yazık demekten başka düşen bir şey yok.

Samsun üç yabancılı sağlam pota altı rotasyonula çok etkili oldu ve ligin en iyi savunma yapan takımı olmalarında bu oyuncuların rolü büyük; ancak Bales oynayamazsa işleri çok zor. Pota altında Adeola ve Larkins kalıyor sadece. Sezon başından beri Burcu Uzun'un oynamadığı birkaç maç dışında tam kadroydular diye hatırlıyorum. Bakalım, takım olarak nasıl bir reaksiyon verecekler?

3 yorum:

  1. Bir Samsun'lu olarak SBK'yı çok yakın takip ediyorum. Yazarın dediği gibi SBK'yı bu günlere taşıyan pota altı savunmasıdır. Ellison, Larkins, Adeola işlerini mükemmel yapıyorlar. Burcu'ya tam uzun diyemeyiz o dışarılarda oynamayı daha çok seviyor. Asist yapmakla arası daha iyi, ribaundlarla pek işi yok. Gelecek sezon İlkadım Belediyesi takıma sponspor olacak bu zamana kadar bu seneyi idare etmek zorundayız. Diğer yabancılara göre Ellison biraz daha profesyonel takılıyor, bu tip şeyleri yapması normal. Ama Cantuğ Keskindemir gibi ikili işleri mükemmel birisi var. Bu sorun aşılacaktır.

    Sakatlık olayında gerçekten şanslıyız Burcu birkaç maç olmadı onun dışında herkes bütün maçları oynadı.

    YanıtlaSil
  2. Sorunu öğrendim arkadaşlar Ellison parasını kuruşu kuruşuna alıyor. Menejerine parası verilmemiş, onu sorun etti. Bu da aşıldı yani bir mali kriz yok. Suni gündem bunlar.

    YanıtlaSil
  3. SBK gerçekten çok iyi bir çıkış yakaladı.Özellikle yabancı oyuncuların son maçlardaki performansları memmuniyet verici...Çok iyi asist yapıyorlar,ribaund alıyorlar.AYRICA NİHAN'IN DA SON MAÇLARINDAKİ PERFORMANSI NAZER DEĞMESİN HARİKA...Ama benim anlamadığım bu takıma neden yeterince destek verilmiyor ekonomik açıdan..Metropol bir şehirde bir tane bile sponsorun ortaya çıkmaması çok ayıp ya,aklı almıyor bir türlü.Şiddetle kınıyorum..BÜTÜN BAYAN BASKETBOL TAKIMLARINA BAŞARILAR..SBK yolun açık olsun.,daha ne diyelim...

    YanıtlaSil