28 Mart 2009 Cumartesi

Euro Stars

Eskiden gazete ve dergilerde küpürler vardı. Bunları doldurup belli adreslere gönderir, yıldızlar karması için oyuncu seçerdin. O zamanlar bu küpürler çok ilgimi çekerdi. Aklıma geldi de gece gece araştırayım dedim en son ne zaman yapılmış falan diye. Euro Stars dediğimiz olay sadece 4 sene sürmüş. 1996 ile 1999 arasında yapılmış sanırım. Daha öncesi bu şekilde var mı bilemiyorum açıkçası. Bilenler varsa bana da iletirse sevinirim. Daha öncesini ben de şu şekilde buldum. Hazırlık maçları şeklinde yapılmış organizasyonlar. Avrupa Karması ile Real Madrid oynuyor mesela.

Bu organizasyonun ilki İstanbul'da yapılmış 96'da. David Rivers Olympiacos forması giyerken MVP seçilmiş. Asvel'li Delaney Rudd üç sayı yarışmasını kazanmış. İbrahim Kutluay, Orhun Ene ve Naumoski de o maçta forma giymiş.

Diğer bilgilere şuradan ulaşabilirsiniz.

Hazır böyle bir yazı yazmışken bu sene kendime göre seçtiğim kadroları da paylaşayım. Şunu da belirteyim ki bunları yazarken çok zorlandım çünkü batı diye birşey kalmamış neredeyse.

Doğu: Earl Calloway, Theo Papaloukas, Carlos Arroyo, Dimitris Diamantidis, Ramunas Siskauskas, Gordan Giricek(isimden dolayı ve uzun çok olduğundan dolayı Mirsad'ı alamamamdan dolayı), Lior Eliyahu, Erazem Lorbek, Mike Batiste, Nikola Pekovic, D'or Fischer, Nikola Vujcic

Batı:
Terrell McIntyre, Pablo Prigioni, Sani Becirovic, Immanuel McElroy, Igor Rakocevic, Juan Carlos Navarro, David Hawkins, Ersan Ilyasova, Felipe Reyes, Ksistof Lavrinovic, Boniface Ndong, Tiago Splitter

2 yorum:

  1. fanatik basket ile milliyet veriyordu galiba listeleri.. antoine rigaudeau değil de antony ragadue falan yazıyordu o listelerde, geçerliliği neydi emin olamıyorum yani.. ama çok şugar organizasyondu, avrupa'nın 'all-star'ı işte.. şimdi yapılsa italyan takımlarının düşüşünden mütevellit bi dengesizlik olurmuş harbiden..

    YanıtlaSil
  2. Bence Olympiakos lu Bourosis de bu takıma girmeliydi,Lior Eliyahu nun yerine tabi!!!

    Kerem,Sarp ve Gökçe abiler çok güzel br blog,inşallah dahada büyür,daha çok kişi tanır.

    YanıtlaSil